Uitdaging van meerdere intelligenties
Inhoud: 64 stevige en duurzame, kartonnen achthoekige tegels (formaat 92 x 92 mm) en 64 puzzelstukken die samen 8
achthoeken (intelligenties) vormen. Leeftijd 5-10 jaar. In een stevige kartonnen koffer (formaat 240 x 180 x 60 mm).
Een spel waarin kinderen (5 tot 10 jaar) leren over de 8 vormen van intelligentie van Gardner
Met dit spel verken je met een kind één op één, of met een groepje kinderen, de 8 vormen van intelligentie van de Theorie van Meervoudige Intelligenties (Gardner). Tijdens het spel leren kinderen dat er meer soorten intelligenties bestaan en wordt de interesse hierin gewekt. Het helpt kinderen zelfkennis op te doen en het spel stimuleert tegelijkertijd samenwerking en leren dat iedereen anders is. Bij elke vorm van intelligentie (bijvoorbeeld intrapersoonlijke intelligentie, naturalistische intelligentie, logisch-wiskundige intelligentie) zijn er uitdagingen die de kinderen kunnen oplossen. In het spel proberen de kinderen alle uitdagingen met elkaar op te lossen.
Ideeën voor gebruik van het spel
Je kunt dit spel op school of op de BSO in kleine groepjes spelen, of één op één in coaching of therapie. Het spel laat kinderen zien dat intelligentie bestaat uit meer dan dat wat je bijvoorbeeld op school presteert. Denk bijvoorbeeld aan muzikale intelligentie of interpersoonlijke intelligentie. Er zijn verschillende spelvormen (je kunt er natuurlijk ook zelf één bedenken). Hieronder vind je een voorbeeld: Spelvorm Interdisciplinaire modus.
Het doel is om de achthoekige puzzel van de intelligenties te voltooien met een stukje in elke kleur (een stukje van iedere intelligentie). Kan individueel of in teams van 2 tot 5 spelers worden gespeeld.
1. De verschillende intelligenties en de pictogrammen of kleuren van de kaartjes die overeenkomen met een intelligentie worden uitgelegd.
2. De kaartjes worden met de afbeelding naar beneden op tafel gelegd in 8 verschillende stapels, een voor elke intelligentie.
3. Je beslist wie of welk team wanneer aan de beurt is.
4. De eerste speler of het eerste team moet een kaartje nemen van een stapel naar keuze en hardop zeggen welke intelligentie overeenkomt met de gekozen uitdaging. Vervolgens draait hij of zij het kaartje om en probeert hij of zij de uitdaging op te lossen. Als je in teams speelt, moet je eerst beslissen of iedereen mag meehelpen aan de oplossing of slechts één teamlid.
5. Als ze de uitdaging hebben opgelost, krijgen ze een puzzelstukje met de intelligentie waaraan ze hebben gewerkt. Als de oplossing niet wordt gevonden, kunnen ze het nog eens proberen bij de volgende beurt.
6. Het is de beurt aan de volgende speler of het volgende team.
7. De speler of het team dat als eerst de puzzel voltooit met een puzzelstukje uit elke intelligentie is de winnaar.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review