Spiekboekje rekenen
Inhoud: Het belangrijkste wat je leert/leerde op de basisschool in schema's en tabellen. Voor bovenbouw en brugklas. In handig A5-formaat en volledig in kleur. 68 pagina`s inclusief begrippenlijst. Per stuk.
Handig bij huiswerk en in de klas om iets op te zoeken
Beknopte, visueel opgezette naslagwerken met de basisschoolstof voor rekenen gepresenteerd in schema’s, lijsten en tabellen en met veel voorbeelden. De leerstof wordt met verschillende termen en volgens verschillende methodieken aangeboden.
'Hoe zat dat ook alweer?' Op die vraag geven de Spiekboekjes vrijwel altijd antwoord. In het Spiekboekje rekenen en ook het Spiekboekje taal vind je immers het belangrijkste wat je leert op de basisschool! Het zijn beknopte, visueel opgezette naslagwerken met de basisschoolstof voor taal en rekenen gepresenteerd in schema’s, lijsten en tabellen en met veel voorbeelden. Zo kunnen leerlingen gemakkelijk iets opzoeken. De leerstof wordt met verschillende termen (uit verschillende methoden) aangeboden, dus het maakt niet uit welke methode er op school gebruikt wordt. Alle basiskennis spelling, woordsoorten, zinsdelen, woordenschat en schrijven van teksten wordt overzichtelijk aangeboden in een handzaam A5 boekje in kleur. Om snel even iets zelf op te zoeken, als hulp voor begeleiders en ouders: het kan allemaal!
Voor wie zijn de Spiekboekjes bedoeld? De Spiekboekjes zijn geschikt voor zelfstandig gebruik door leerlingen in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs en ook nog in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ze zijn zowel heel geschikt voor gebruik in de klas als thuis. Volwassenen die op school of thuis een kind helpen zijn niet altijd op de hoogte van de manier van uitleggen of twijfelen ook zelf vaak over de schrijfwijze of een rekenoplossing. Spiekboekjes zijn daarom ook handig voor ouders, stagaires en onderwijsassistenten.
Wat vinden de leerlingen in de Spiekboekjes? De Spiekboekjes geven een overzicht van de leerstof (kenniscomponenten) voor de basisschool voor taal respectievelijk rekenen. De stof wordt uitgelegd in schema’s, lijsten en tabellen, met gebruik van verschillende termen en verschillende methodieken. Zo wordt bij kop- en staartstukken ook het synoniem voor- en achtervoegsels vermeld en bij trema wordt ook de term deelteken vermeld. Optellen en aftrekken wordt bijvoorbeeld gepresenteerd met een getallenlijn, een honderdveld, splitsen en kolomrekenen. De leerlingen herkennen de uitleg die ze gewend zijn van de methode waarmee ze werken. Maar bij onderwerpen waar ze moeite mee hebben, vinden ze soms ook steun in juist een andere uitleg dan ze gewend zijn.
Het Spiekboekje rekenen telt zeven hoofstukken: • Afspraken • Getallen • Bewerkingen • Breuken • Maten • Meetkunde • Grafieken, tabellen, plattegronden Achterin de boekjes staat een Woordenlijst met ongeveer 200 begrippen. Hier vinden de kinderen verwijzingen naar de uitlegpagina’s en omschrijvingen van de gebruikte begrippen.
Hoe werken kinderen met de Spiekboekjes? De Spiekboekjes zijn handig in de klas als een kind iets wil opzoeken dat alweer een tijd geleden behandeld is. Handig bij huiswerk thuis bij het maken van oefeningen, bijvoorbeeld extra oefeningen met leerstof die het kind nog niet goed beheerst. Via de gedetailleerde inhoudsopgave of de Woordenlijst achterin zoeken de kinderen zelfstandig het onderwerp dat ze nodig hebben. De beknopte uitlegteksten en de visuele presentatie (schema’s, lijsten en tabellen) wijzen zichzelf. Opzoekgedrag bevordert u met deze boekjes en het maakt leerlingen zelfstandig(er). Spiekboekjes helpen ouders thuis ook, wanneer ze hun kind graag helpen.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review