Hechting
200 pagina's. Met meer dan 100 spelletjes. Micheline Mets.
Lees meer72 kaarten met mensfiguren, op de keerzijde staan 72 dierfiguren. 36 kaarten met symbolen en basisemoties. Verpakt in een stevige kartonnen doos, inclusief handleiding met voorbeeldvragen.
Lees meerAll about me family counters. 6 x 12 kunststof figuren in 6 kleuren van verschillende grootte, 20-60 mm. Verpakt in kunststof doos met deksel en hengsel.
Lees meer112 pagina's met vragen en opdrachtjes. Leuk voor kinderen én volwassenen. Hardcover, formaat 215 x 155 mm. Auteur: Michal Janssen.
Lees meer112 pagina's met vragen en opdrachtjes. Slaapklets voor kleuters is bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Hardcover, formaat 215 x 155 mm. Auteur: Michal Janssen.
Lees meerHechting
Het verwijst naar de emotionele band die wordt opgebouwd tussen een kind en zijn verzorger, meestal de ouder of primaire verzorger. Een veilige en stabiele hechting biedt kinderen een gevoel van veiligheid, vertrouwen en verbondenheid, wat essentieel is voor hun emotionele en sociale ontwikkeling.
Kinderen met hechtingsstoornissen hebben moeite om vertrouwensrelaties aan te gaan en te onderhouden. Ze kunnen problemen ervaren in het opbouwen van een diepgaande emotionele band met anderen, inclusief hun verzorgers. Ze vertonen vaak ongepast of afwijzend gedrag, zoals vermijding van fysiek contact, gebrek aan oogcontact, extreme angst of agressie.
Het is belangrijk om hechtingsstoornissen vroegtijdig te herkennen en te behandelen, omdat ze langdurige gevolgen kunnen hebben voor de ontwikkeling van het kind. Therapeuten en professionals in de kinderzorg kunnen een belangrijke rol spelen bij de begeleiding en ondersteuning van kinderen met hechtingsstoornissen.
De behandeling van hechtingsstoornissen richt zich vaak op het bevorderen van veilige en gezonde hechtingsrelaties. Therapeuten werken samen met zowel het kind als de verzorgers om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin het kind kan leren vertrouwen op te bouwen en relaties aan te gaan. Therapeutische interventies kunnen onder meer speltherapie, ouder-kind-interactietherapie en traumagerichte therapie omvatten.
Daarnaast is het van vitaal belang om bewustzijn en begrip te vergroten over hechtingsstoornissen bij ouders, verzorgers en professionals in de kinderzorg. Door middel van educatie en ondersteuning kunnen ze beter in staat zijn om de behoeften van kinderen met hechtingsstoornissen te begrijpen en hen te voorzien van de juiste zorg en begeleiding.
Het herstellen van de hechtingsrelatie en het bevorderen van een gezonde hechting is een complex proces, maar met de juiste ondersteuning en therapie kunnen kinderen met hechtingsstoornissen de mogelijkheid krijgen om gezonde relaties op te bouwen en hun emotionele welzijn te verbeteren.