Autisme spectrum
De DANS-serie bestaat uit de volgende 3 delen: 1. Een opzet voor contactspel, 2. Haal het speelgoed tevoorschijn, 3. Gebruik fantasie in het spel van je kind.
Lees meerVoor volwassenen en voor kinderen vanaf ± 12 jaar. Gebruikers kunnen kiezen voor links- of rechtsdragend. Het onderhoud is makkelijk, omdat het apparaat in de vaatwasser gereinigd kan worden. Per stuk.
Lees meerFormaat 180 x 140 mm, verpakt in kartonnen doos, met handleiding.
Lees meer96 pagina’s, formaat 280 x 220 mm.
Lees meer80 pagina’s, formaat 280 x 220 mm.
Lees meerAnders is anders – en dat is heel gewoon! 32 pagina`s, hardcover. Auteur Sam Loman.
Lees meerAutisme spectrum
Spectrum geeft aan dat de stoornis gerelateerd is aan de informatieverwerking maar dat er een breed scala aan kenmerken en symptomen mogelijk aanwezig kan zijn maar dat hier per individu grote verschillen in kunnen zijn. Voorheen werd de term Asperger apart gebruikt of PDD-nos. Deze diagnose vallen ook onder ASS evenals het klassieke autisme.
Het is van groot belang dat er goed en kundig gekeken wordt naar het individuele kind want er zijn kinderen die geen overduidelijke kenmerken vertonen maar toch problemen ervaren op de levensgebieden waar veel kinderen en volwassenen met ASS mee kampen, zonder dat dit direct zichtbaar is. De levensgebieden waar kinderen en volwassenen met ASS in kunnen opvallen zijn:
• Sociale interactie
• Communicatie zowel verbale als non-verbale communicatie
• Stereotype gedrag en interesses
Ouders van kinderen met ASS hebben specifieke opvoedingsvragen en ervaren dat het gebruik van opvoedingstechnieken die bij kinderen zonder ASS prima werken bij kinderen met ASS totaal niet aanslaan of juist het tegenovergestelde effect hebben. Op internet zijn er diverse symptomen, checklists en kenmerken te vinden maar omdat ieder kind zo specifiek kan zijn in het uiten zijn of haar issues in de informatieverwerking is begeleiding en diagnostiek door een professional erg belangrijk. Voor informatie over ASS kun je terecht op onder andere www.hersenstichting.nl en voor ouders op www.balansdigitaal.nl.