Kindercoaching
Stevige waaier van 68 pagina’s, formaat 200 x 80 mm. Auteur Marianne Voetee-Dibbink.
Lees meerStevige waaier van 90 pagina’s, formaat 200 x 80 mm. Auteurs Robin Brewer & Tracy Mueller.
Lees meerBordspel met 9 speelborden, 6 pionnen, 8 sets met in totaal 275 opdrachtkaarten, 162 fiches/prokkels, 1 dobbelsteen, 1 kladblok met potlood. Verpakt in een stevige blikken verpakking, inclusief spelregels.
Lees meerInformatieboekje, blauw blad met 8 afbeeldingen van pech-plaatjes voor kinderen vanaf 5-7 jaar, geel blad met 8 afbeeldingen van pech-plaatjes die je samen met het blauwe blad gebruikt voor kinderen van 7 jaar en ouder, 16 ronde kartonnen pech-schijven
Lees meer96 pagina's (formaat 240 x 170 mm), hardcover. Auteur Michal Janssen.
Lees meerSensobal met noppen (diameter 230 mm), inclusief ballenpomp om bal zelf op te blazen!
Lees meer12 opdrachtkaarten en 42 omdenkkaarten in een opbergdoos (formaat 200 x 130 mm), inclusief handleiding.
Lees meer104 pagina's (formaat 240 x 170 mm), hardcover. Auteur Jeannette Stam.
Lees meer26 pagina's (formaat 269 x 256), hardcover. Auteurs Ilona Lammertink en Lucie Georger.
Lees meer28 pagina's (formaat 160 x 160 mm), hardcover. Auteur Dick Bruna.
Lees meer32 pagina's, hardcover. Auteur Netty van der Weijden.
Lees meerEen sprookje in het land van Down. 32 pagina's, hardcover. Auteur Bente Jonker.
Lees meerKindercoaching
Een kindercoach richt zich op het vergroten van de zelfkennis en het zelfvertrouwen van het kind en geeft daar waar nodig praktische handvatten. Een kindercoaching wordt niet geleid door specifieke methodieken. De meeste kindercoaches werken in een zelfstandige praktijk maar er zijn ook pedagogische professionals die naast een algemene agogische opleiding een kindercoachopleiding hebben gebruikt om specifieke kennis op te doen over de toepassing van coachingstechnieken bij kinderen.
Kindercoaches maken vaak gebruik van een specialisme die past bij hem of haar. Spel, creatieve werkvormen , theater, dieren, sport of muziek kunnen door coaches gebruikt worden als specialistisch middel om contact te maken en ingang te vinden bij het kind. Andere specialisaties zijn de jongerencoaches of gezinscoaches die, zoals de naam al aangeeft tieners dan wel gezinnen, begeleiden.
Een kindercoach zal het kind en de ouders helpen naar een andere vorm van begeleiding of behandeling als blijkt dat de issues waar het kind mee worstelt:
• Een langer begeleidingstraject nodig hebben dan wat binnen gemiddeld 4-6 sessie kan worden opgelost
• Specialistische kennis, begeleiding en behandeling nodig hebben
• Een langer bestaande problematiek blijkt te zijn
• Ontwrichtend is op meerdere levensgebieden
• Mogelijke signalen zijn waarvan een diagnose moet wordt gesteld of uitgesloten
• Een samenwerking nodig heeft met andere instanties waar de kindercoach geen contacten of bevoegdheid voor heeft
• Mogelijk kenmerken van psychisch, psychiatrische of medische problematiek zijn
Zo zal een kindercoach die signalen ziet van autisme bij een kind niet zelf diagnosticeren maar doorverwijzen naar een daartoe bevoegde professional. Maar een kind dat de diagnose autisme heeft, waarvan de ouders voldoende psycho-educatie en het kind eventueel behandeling hebben ontvangen, zal van een kindercoach wel ondersteuning in een aantal praktische dagelijkse bezigheden kunnen krijgen.
Een ander voorbeeld is dat een kind dat wordt gepest door een kindercoach geholpen kan worden in het vergroten van zijn zelfvertrouwen. Maar als het pesten dusdanige schade heeft aangebracht dat het pesten trauma heeft veroorzaakt en vastzittende denkpatronen heeft veroorzaakt, zal een psycholoog hier behulpzaam in kunnen zijn.
In zijn algemeenheid kun je zeggen dat een kindercoach een lichte vorm van begeleiding geeft op kortdurende vraagstukken. Dus daar waar een gezonde ontwikkeling tijdelijk wat bijsturing en ondersteuning nodig heeft.