Faalangst
52 coachingkaartjes, formaat 87 x 56 mm, inclusief handleiding en speelwijze. Verpakt in een kartonnen doos.
Lees meer80 spelkaarten, formaat 88 x 58 mm. Inclusief handleiding in stevige kartonnen opbergdoos (formaat 125 x 95 x 25 mm). Vanaf 6 jaar.
Lees meerWerkboek met 64 pagina`s Coole Kikker zoekt een vriendelijke vriend, formaat A4. Leeftijd vanaf ongeveer 7 jaar.
Lees meer44 kwartetkaartjes, formaat 100 x 65 mm.
Lees meer1 spelbord, kaartjes met vragen en 3 spelvormen, 2 dobbelstenen en 6 pionnen. Inclusief handleiding. Verpakt in een stevige kartonnen doos.
Lees meerSet van 60 (4 x 15) kaartjes in een handig doosje.
Lees meerVijf cirkels: 4 cirkels met daarop afgebeeld respectievelijk de gevoelens: boos, bang, blij en verdrietig, 1 cirkel met een vraagteken, 1 oranje cirkel met ‘Wat kan ik eraan doen?’, 85 kaartjes met situaties, 5 blanco kaartjes die naar eigen wens kunnen
Lees meer80 pagina’s, formaat 280 x 220 mm.
Lees meerSet van 7 x 15 (105) kaartjes in een handig doosje. Ook bevat elke categorie enkele blanco kaartjes (uitwisbaar indien beschreven met uitwisbare stift) zodat jijzelf je vragen kan verzinnen. Verpakt in kartonnen doosje.
Lees meerDoe-boek voor kinderen met faalangst 8-12 jaar, 164 pagina’s, formaat 210 x 180 mm.
Lees meer52 gelamineerde kaartjes in een opbergdoosje.
Lees meerFaalangst
Faalangst is angst om te falen. Een kind met faalangst heeft angst om fouten te maken of iets niet goed te doen in situaties waarin ze beoordeeld worden, of waarin zij zichzelf beoordelen.
Omgaan met faalangst
Het is belangrijk om op de juiste wijze om te gaan met iemand die last heeft van faalangst. Het bewust negeren van dingen die het kind niet goed doet, is niet de juiste manier. Een kind moet leren wat wel en niet goed is. Het gaat om de manier waarop je iets onder woorden brengt. Probeer dingen te benoemen die het niet goed doet, en vertel er vooral ook kort bij wat het gevolg is. Wat ook belangrijk is dat je het kind waardeert en aan geeft wanneer iets goed gaat.
Faalangst bij kinderen
Faalangst bij kinderen komt veel voor. Elk kind heeft wel een last van zenuwachtigheid, maar we spreken van faalangst als de vrees zo groot is dat het een kind echt in de weg zit. Het gevolg hiervan kan zijn dat het kind zich terug trekt, blokkeert of juist overdreven hard gaat werken. Zelfs lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn en slapeloosheid zijn heel gebruikelijk. Daarnaast presteert het kind vaak slechter dan normaal, waardoor de faalangst versterkt wordt.
Soorten faalangst
Faalangst kan zich in verschillende vormen uiten:
• Cognitieve faalangst: bang zijn om fouten te maken
• Sociale faalangst: je kind is bang om afgewezen te worden door anderen
• Motorische faalangst: je kind is bang om een beweging of handeling niet goed uit te voeren
Wat te doen tegen faalangst
De onderstaande tips kunnen helpen om minder last te hebben van faalangst en faalangst te overwinnen.
• Laat zien dat je fouten mag maken
• Geef het kind tijd om na te denken
• Help het kind een stukje op weg
• Haal succeservaringen erbij
• Verdeel een taak in kleine stapjes
• Gebruik de hulpmiddelen van K2
De Coole Kikker zoekt een vriendelijke vriend is een doe-boek waarmee kinderen leren hoe zij zich beter in groepen kunnen bewegen. Het helpt in een vertrouwde omgeving het kind de eerste stappen te laten zien.