Emotie en gevoel
48 kleurenfoto’s, formaat 210 x 148 mm. Verpakt in een opbergdoos.
Lees meerAll about me family counters. 6 x 12 kunststof figuren in 6 kleuren van verschillende grootte, 20-60 mm. Verpakt in kunststof doos met deksel en hengsel.
Lees meerSet van 60 (4 x 15) kaartjes in een handig doosje.
Lees meer62 pagina's, paperback. Auteur Ben Furman. 4 t/m 11 jaar.
Lees meer160 pagina's, paperback. Auteur Ben Furman. 4 t/m 11 jaar.
Lees meer48 pagina's gebonden, formaat: 250 x 250 mm, vanaf 4 jaar.
Lees meer52 coachingkaartjes, formaat 87 x 56 mm, inclusief handleiding en speelwijze. Verpakt in een kartonnen doos.
Lees meer32 pagina's, hardcover. Auteurs Pieters Melsen en Wouter Vaessen. Leeftijd vanaf 5 jaar.
Lees meerDeze knuffel van De Bromtrol (310 mm) kan zijn gezicht veranderen als hij boos wordt, of juist weer blij. Gemaakt van pluche, 100% polyester vulling. Afmeting 310 mm en handwas wasbaar.
Lees meerSpiegel, diameter 100 mm (hoog 200 mm), van hoogwaardig, duurzaam, kindvriendelijk glas met stevige, gemakkelijk vast te pakken handgreep. Geleverd per stuk in willekeurige kleur (rood, blauw, groen of paars).
Lees meerBordspel met 180 kaarten onderverdeeld in: vragenkaarten, doekaarten, fotokaarten, talentenkaarten, kaart met uitleg van de kleuren. 1 spelbord (tweezijdig), 1 dobbelsteen, 4 handgeschilderde houten pionnen,
Lees meer55 gelamineerde kaarten (formaat 80 x 80 mm) in een kartonnen opbergdoos.
Lees meerEmoties herkennen
Deze materialen helpen bij het herkennen en benoemen van emoties. Kinderen moeten leren de eigen emoties te herkennen en uit elkaar te houden. Kinderen verwarren namelijk geregeld gevoelens door elkaar. Door kinderen emoties te laten herkennen, kunnen zij steeds beter leren hun gevoelens op de juiste wijze te uiten. Ze dienen hun impulsen te beheersen, de eigen emoties en die van een ander te herkennen en hier woorden aan kunnen geven.
Omgaan met emoties
Leren omgaan met emoties is belangrijk, voor het welbevinden van een kind. Als een kind bij iedere tegenslag wordt overrompeld door emoties, zal hij/zij zich vaak niet prettig voelen. Daarom is het van belang om kinderen aan te leren hoe zij hier mee om kunnen gaan. Daarom is het goed om emoties uiten te oefenen met kinderen.
Emotiespel
Spellen helpen kinderen om op een natuurlijke en tegelijkertijd iets sturende manier emoties en gevoelens te ervaren in de veilige setting van de therapie, begeleiding of coaching uit te proberen wat fijn en adequaat is. Een therapeut of coach biedt het kind verschillende creatieve (=vindingrijke) manieren aan om met emoties en gevoelens te gaan oefenen die ervaren worden. Hierboven zijn diverse emotiespellen te vinden.
Emoties en gevoelens
De woorden emoties en gevoelens worden vaak door elkaar heen gebruikt terwijl er wel degelijk een verschil zit tussen beide termen. Zolang de ontwikkeling van het gevoelsleven, waar ook de emoties onder vallen, redelijke vanzelfsprekend verloopt maakt de exacte aanduiding niet erg veel uit. Maar zodra er belangrijk wordt verschil te maken tussen beide termen, als er extra aandacht, acties, bemoediging, duiding of begeleiding nodig is, kan het belangrijk zijn aan te geven wanneer een beleving een emotie is en wanneer een gevoel.
Lees hier een blog van Tea Adema met een uitleg over het verschil tussen emoties en gevoelens.