• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR

Emotie en gevoel

93
Bang, boos, blij, gefrustreerd, verdrietig, jaloers of teleurgesteld. Allemaal emoties die kinderen ervaren. Maar hoe leer je om deze emoties te herkennen en benoemen? Deze materialen kunnen hierbij helpen.
Lees meer
Sorteren op:

35 stevige ronde kartonnen kaartjes (90 mm), waarvan 30 kaartjes met basisemoties in verschillende intensiteit (3 niveaus), 5 kaartjes die als ‘joker’ dienen. In een stevige kartonnen koffer (formaat 200 x 130 x 60 mm), inclusief online handleiding.

Lees meer

72 pagina’s (formaat 225 x 225 mm), hardcover. Auteur Michal Janssen.

Lees meer

Stevige waaier van 40 pagina’s, formaat 200 x 80 mm. Auteur Corry Wolters.

Lees meer

144 pagina's, paperback. Auteur Raychelle Cassada Lohmann.

Lees meer

Spelbord, 8 opzetvoetjes, 8 pionfiches, 8 mazzelfiches, 8 pechfiches, 92 vragenkaartjes met 350 afwisselende vragen op drie spelniveaus, 8 kanskaartjes. In een kartonnen opbergdoos, inclusief spelregels.

Lees meer

50 speelkaarten (formaat 90 x 90 mm) in kartonnen doos met toelichting. Auteur Helen Purperhart.

Lees meer

Een klittenband dartbord (3+) om spelenderwijs met jonge kinderen in gesprek te gaan over emoties. Stoffen emotie dartbord met een lusje om het op te hangen inclusief 4 gekleurde klittenband pijltjes.

Lees meer

Set van 8 emotieballonnen met een bang, boos, blij en verdrietige afbeelding. De ballonnen zijn in metallic uitvoering en worden opgeblazen tot ongeveer 90 cm omtrek.

Lees meer

Een prentenboek (5+) over verdriet bij kinderen. 32 pagina's, hardcover. Auteur Eva Eland. 3 - 8 jaar.

Lees meer

Spinnetje gaat griezelen... of toch niet? 40 pagina's, hardcover. Auteur Josina Intrabartolo.

Lees meer

160 pagina's, paperback. Auteur Ben Furman. 4 t/m 11 jaar.

Lees meer

Kletskwartet met 36 speelkaarten (formaat 150 x 120 mm) in 4 spelvarianten. Inclusief spelregels in een kartonnen opbergdoos.

Lees meer

Emoties herkennen

Deze materialen helpen bij het herkennen en benoemen van emoties. Kinderen moeten leren de eigen emoties te herkennen en uit elkaar te houden. Kinderen verwarren namelijk geregeld gevoelens door elkaar. Door kinderen emoties te laten herkennen, kunnen zij steeds beter leren hun gevoelens op de juiste wijze te uiten. Ze dienen hun impulsen te beheersen, de eigen emoties en die van een ander te herkennen en hier woorden aan kunnen geven. 

Omgaan met emoties

Leren omgaan met emoties is belangrijk, voor het welbevinden van een kind. Als een kind bij iedere tegenslag wordt overrompeld door emoties, zal hij/zij zich vaak niet prettig voelen. Daarom is het van belang om kinderen aan te leren hoe zij hier mee om kunnen gaan. Daarom is het goed om emoties uiten te oefenen met kinderen.

Emotiespel

Spellen helpen kinderen om op een natuurlijke en tegelijkertijd iets sturende manier emoties en gevoelens te ervaren in de veilige setting van de therapie, begeleiding of coaching uit te proberen wat fijn en adequaat is. Een therapeut of coach biedt het kind verschillende creatieve (=vindingrijke) manieren aan om met emoties en gevoelens te gaan oefenen die ervaren worden. Hierboven zijn diverse emotiespellen te vinden.

Emoties en gevoelens

De woorden emoties en gevoelens worden vaak door elkaar heen gebruikt terwijl er wel degelijk een verschil zit tussen beide termen. Zolang de ontwikkeling van het gevoelsleven, waar ook de emoties onder vallen, redelijke vanzelfsprekend verloopt maakt de exacte aanduiding niet erg veel uit. Maar zodra er belangrijk wordt verschil te maken tussen beide termen, als er extra aandacht, acties, bemoediging, duiding of begeleiding nodig is, kan het belangrijk zijn aan te geven wanneer een beleving een emotie is en wanneer een gevoel. 

Lees hier een blog van Tea Adema met een uitleg over het verschil tussen emoties en gevoelens.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »